Beiaard voor het orkest van André Rieu

Petit en Fritsen heeft voor het wereldberoemde orkest van Andre Rieu een speciale beiaard gemaakt met 27 klokken op basis A2. De klokken zijn iets hoger gestemd (A1=442Hz) zodat ze met de rest van het orkest accorderen. Andre Rieu heeft met dit klokkenspel een wereldtournee gemaakt, waarbij het publiek op enthousiaste wijze in aanraking kwam met de prachtige klanken van een carillonklok.

Deze beiaard wordt bespeeld door Frank Steijns

Het unieke van deze beiaard is de toepassing van aanslaggevoelige electronische hamers in combinatie met een stokkenklavier. Er zijn geen mechanische verbindingen tussen het klavier en de hamers en toch kan met deze electronische hamers zowel pianissimo als forte gespeeld worden.. Deze innovatieve techniek geeft een ongekend groot aantal mogelijkheden voor nieuwe beiaarden in bijvoorbeeld kleine torens met weinig beschikbare ruimte.

Ook is het hiermee mogelijk bij een concert het klavier buiten de toren te plaatsen, dichtbij het publiek. Dit is natuurlijk voor zowel de muzikant als voor het publiek veel aantrekkelijker