Korea

Dit carillon is in 2001 gebouwd voor het Hyechung college in de plaats Hyechung, ca 300 km van Seoul. De toren met een hoogte van 78m is speciaal voor dit carillon gebouwd. Een lift brengt de bezoekers op het niveau van de klokken. Het carillon bestaat uit 77 klokken met een toonreeks F0-G0 chromatisch t/m Ais6. Het totaalgewicht van deze klokken bedraagt ca. 40.000 kg. Daarnaast is er een Bourdonklok voorzien met toon Dis0 met een gewicht van ca. 10.000kg en een diameter van 2540mm.

De handspelinrichting is, zoals tegenwoordig gangbaar, voorzien van directe tuimelaars. Door de uitstekende balans van de klepels zijn in het klavier bijna geen veren toegepast. Dit komt de bespeelbaarheid ten goede, doordat de overbrenging van zowel kracht als verplaatsing van toets naar klepel zeer direct is. Het 6 octaafs klavier is qua maatvoering uitgevoerd volgens de Noord Amerikaanse standaard.

Daarnaast is in de oefenruimte, beneden in de toren, een oefenklavier geplaatst. Dit klavier werkt met midi welke door optische contacten wordt gestuurd. Bovendien is door een speciale constructie van de toetsen de massatraagheid van een klepelmechanisme gesimuleerd. Zo voelt het bespelen van dit oefenklavier als het bespelen van het carillon.

Naast het handspel, is ook een automatisch spel aangebracht. Dit bestaat uit 37 magneethamers aangebracht op de klokken C1-D1-E1 chromatisch t/m D4. Deze magneethamers worden aangestuurd door een Petit en Fritsen klokkenspel computer. Zie hiervoor ook Automatisch Klokkenspel.

De toren is aan vier zijden voorzien van een met bladgoud verguld uurwerk. Dit uurwerk wordt eveneens aangestuurd door de carillon computer. De wijzerplaten hebben een doorsnede van 4m en zijn prachtig zichtbaar vanuit de wijde omgeving.